CONSERVATORI PROFESSIONAL DE MÚSICA ESCOLA DE MÚSICA I DANSA PARE AULÍ DE FELANITX
CONSERVATORI PROFESSIONAL DE MÚSICAESCOLA DE MÚSICA I DANSA PARE AULÍ DE FELANITX

Història

Joan B.Aulí Caldentey

L’Escola de Música Pare Aulí de Felanitx, va ésser creada per l’Ajuntament de Felanitx l’any 1946.

 

Porta el nom de l’il·lustre músic i frare dominic felanitxer, Joan Batista Aulí Caldentey (1796-1869). Fou el seu fundador i primer director el també músic d’aquesta ciutat,  mestre Bartomeu Oliver Martí.

 

A llarg d’aquest anys, han ocupat aquest càrrec els senyors Onofre Prohens , Nadal Albons, Bartomeu Artigues, Pascual V. Martínez, Felipe Manchón i Joan Oliver Vicens. Actualment ocupa la direcció acadèmica la professora Núria Serra Pérez.

Bartomeu Oliver Martí (1946)

L’època moderna de l’Escola comença l’any 1972; després d’uns anys de certa decadència, fou reorganitzada de la mà de Llorenç Siquier i Bartomeu Artigues, s’incorporen els professors Josep Prohens Julià i Damià Vidal, iniciant-se als estudis un bon nombre d’alumnes.

 

L’Escola en els seus inicis, fou principalment dirigida a la formació de músics per a integrar-se a la Banda de Música existent, al llarg dels anys ha anat ampliant la seva oferta educativa, incorporant especialitats, com la guitarra popular, instruments de corda, piano, cant i instruments electrònics.

A l'any 1986 es creà la  xarxa d’Escoles de Música de la Conselleria d’Educació i Cultura del Govern Balear, entrant a formar-hi part. Al 2001 i com a conseqüència de l’entrada en vigor del Decret 37/1999 es convertí amb Escola de Música reconeguda per la Conselleria d’Educació i Cultura.

 

Entre els cursos 1999/2000 i 2004/2005 comptà amb un Aula d’ampliació del Conservatori de les Illes Balears on s’hi impartien classes dels dos primers cicles de grau mitjà.

 

A partir del curs  2002-2003la Conselleria d’Educació  autoritzà aquesta escola a impartir ensenyament reglats de grau elemental conduients a l’obtenció del Certificat oficial.

B.Artigues Febrer (1963/1978)

Al curs 2005-2006 i d’acord amb el nou pla d’ensenyaments artístics de la Conselleriad’Educació i Cultura; l’Escola de música, amb caràcter experimental, és autoritzada a impartir el pla de nivell mitjà, amb la finalitat de donar continuïtat dins el mateix Centre  als alumnes que han acabat els estudis de grau elemental i desitgen continuar els de nivell mitjà evitant el desplaçament al Conservatori Professional de Palma.

 

Fruit de la tasca docent d’aquest centre, s’han format dins les seves aules, nombrosos alumnes que han enriquit els seus coneixements personals amb aquesta formació musical, molts d’ells s’han integrats a agrupacions musicals de caràcter amateur com són la Banda de Música de Felanitx, la Coral de Felanitx, la Capella Teatina, el grup coral Deixat Anar, els  grups Abeniara,  S’ Estol d’ es Gerricó i Cap on nam, així com també alguns conjunts de música moderna.

Joan Oliver Vicens (1985/2009)

Però també l’Escola ha servit de bressol musical a nombrosos professionals que avui ocupen places als Conservatoris Professional i Superior de les Balears, a l’Orquestra Simfònica de les Balears Ciutat de Palma, a la Banda Municipal de Palma, o imparteixen classes de música a centres de primària i secundaria, així com també a moltes de les Escoles de Música de Mallorca.

 

Al febrer de 2007 l’Ajuntament constituí la Fundació per a l’Ensenyament de la Música i la Dansa a Felanitx, aquesta entitat, va prendre el relleu a partir del passat curs 2007/2008, pel que fa a la gestió del Centre, al Patronat de l’Escola de Música i Dansa Pare Aulí qui des de l’any 1972 i per espai de 35 anys tingué cura del funcionament d’aquesta Escola.

 

El 20 de novembre de 2010, fou inaugurat pel president del Govern Balear i pel Batle de Felanitx el nou edifici de l'Escola, ubicat al carrer Rector Planes, 38 de Felanitx.

 

El dia 4 d'octubre de 2013, el Consell de Govern de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears aprovà la creació del Conservatori Municipal de Felanitx, començant a impartir ensenyaments elementals i professionals de música a partir del curs 2013-2014.

CONTACTE

FUNDACIÓ FELANITX

PER A LA MÚSICA I

LES ARTS ESCÈNIQUES

Rector Planes, 38
07200 Felanitx (Illes Balears)

Telèfons: 971584455

Mòbil:      609151107

 

musica@felanitx.org

 

També pot possar-se en contacte amb nosaltres utilizant el formulari de contacte.

Horari general:

Dilluns a divendres: 

de 15 a 20:30 hores.

 

Dissabtes:

de 9:30 a 13 hores.

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio Recomendar esta página Recomendar esta página
© FUNDACIÓ FELANITX PER A LA MÚSICA I LES ARTS ESCÈNIQUES

Página web creada con 1&1 IONOS Mi Web.